Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Cena detaliczna:
chwilowo niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kuchnia wegańska
na cztery pory roku
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna.
Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.
Znajdziesz tu informacje o:
- korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
- makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
- źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna!
autorzy: Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska» inne pozycje tego autora
to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.
Informacje o produkcie
autorzy | Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska |
wydawnictwo | RM |
numer ISBN | 978-83-8151-794-2 |
EAN | 9788381517942 |
rok wydania | 2023 |
okladka | miękka |
format | 160 x 245 mm |
stron | 192 |
CENA OKŁADKOWA w zł (złoty polski) | 49,99 |